15. června 2013

Postup

1. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce do poloměkka. Pak je slijeme, necháme vychladnout a oloupeme. Fazolové lusky očistíme, spaříme ve vroucí vodě, zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.

2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na něm necháme zesklovatět. Přidáme nakrájené vařené brambory a vše opečeme.

3. Vložíme fazolky, na nudličky nakrájené papriky a na tenká kolečka nakrájenou cuketu. Osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a krátce dopečeme.

4. Mezitím připravíme na troše oleje volská oka. Přidáme je k zelenině, krátce vše prohřejeme, osolíme, opepříme a podáváme.

Ingredience

400 g brambor
200 g fazolových lusků
1 cibule
3 stroužky česneku
olej
2 červené papriky
1 malá cuketa
sůl a mletý černý pepř
4 vejce