15. června 2012

Postup

1. Česnek oloupeme, chilli papričky zbavíme semínek a obojí nasekáme nadrobno. Očištěnou červenou papriku nakrájíme na kostičky. Quinou nasypeme do hustého sítka a několikrát ji propláchneme horkou vodou, aby se zbavila hořké chuti. Z fazolí slijeme nálev a necháme je okapat.

2. V pánvi na rozehřátém oleji zpěníme česnek s chilli papričkou a kmínem. Pak přidáme nakrájenou papriku a společně vše osmahneme. Přisypeme okapanou quinou, směs zalijeme zeleninovým vývarem a na mírném ohni necháme asi 20 minut dusit. Zhruba 5 minut před koncem dušení přimícháme ke směsi fazole s kukuřicí.

3. Petrželku opláchneme a nasekáme. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky, které pokapeme citronovou šťávou. Až bude quinoa měkká, dochutíme vše solí, pepřem a citronovou šťávou. Nakonec jemně vmícháme avokádo s petrželkou. Pánev odstavíme, směs rozdělíme do talířů a podáváme.

Ingredience

3 stroužky česneku
2 chilli papričky
1 červená paprika
200 g quinoy
1 konzerva červených fazolí
4 lžíce rostlinného oleje
špetka římského kmínu
asi 400 ml zeleninového vývaru
150 g mražené kukuřice
1 zralé avokádo
1 citron
4 snítky hladkolisté petrželky
sůl
mletý černý pepř