15. června 2012

Postup

1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studeným vývarem a dobře rozšleháme. Pak ji uvedeme do varu a zvolna vaříme alespoň 15 minut. Během vaření ochutíme omáčku solí a utřeným česnekem. Nakonec přilijeme smetanu a necháme rozpustit sýr. Za stálého míchání krátce povaříme a připravíme hustou omáčku.

2. Brokolici rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě. Pak ji scedíme a ihned ochladíme pod studenou vodou.

3. Okapanou brokolici promícháme s kukuřicí, na kostičky nakrájenou červenou paprikou a osolíme. Zeleninu rozdělíme do máslem vymazaných zapékacích misek a zalijeme sýrovou omáčkou. Zapékáme při 200 °C 15-20 minut.

Ingredience

60 g másla
60 g hladké mouky
300 ml zeleninového vývaru
sůl
4 stroužky česneku
100 ml smetany
100 g taveného sýra
1 brokolice (500 g)
150 g mražené kukuřice
1 červená paprika
1 lžíce másla na vymazání formy