11. června 2016

Postup

1. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo. Orestujeme je na suché pánvi a necháme zchladnout. Pak je společně s oloupaným česnekem a petrželkou rozmixujeme. Nakonec přilijeme olej a dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem.

2. Hermelíny podélně rozkrojíme. Na spodní díly rozetřeme část pesta a přiklopíme je druhou částí sýra.

3. Každý hermelín zabalíme do tří plátků slaniny. Poté je protkneme snítkou rozmarýnu. Připravené hermelíny dáme na rozpálený gril a pečeme je asi 15-20 minut. Grilované hermelíny podáváme např. s pečivem.

Ingredience

50 g vlašských ořechů
1 stroužek česneku
malý svazek hladkolisté petrželky
3 lžíce olivového oleje
sůl a mletý černý pepř
4 hermelíny
12 plátků anglické slaniny
4 snítky rozmarýnu