Ingredience1 rybí filé (200 g) – treska obecná |
1. Rybu osolíme, opepříme a uvaříme v napařovacím hrnci.
2. Na 25 g másla osmažíme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme bobkový list svázaný s pórkem, tymiánem, řapíkem a petrželovou natí a očištěné slávky. Vaříme na prudkém ohni - asi 5 minut - pod poklicí, dokud se všechny slávky neotevřou. Pak je vybereme a masíčko vyloupeme. Vývar přecedíme a použijeme na přípravu omáčky.
3. Všechny ingredience dáme do misky a zahřejeme ve vodní lázni. Osolíme a opepříme. Prohřejeme, ale nevaříme.
4. Přelijeme rybí filet, ozdobíme ho slávkami a sekanou petrželovou natí a podáváme s pečivem (můžeme přidat restovanou zeleninu, chřest, fazolky apod.)
Více zajímavých informací a inspirativních receptů naleznete na www.bileplus.eu.