9. června 2016
 | 
Foto: www.bileplus.eu

Postup

1. Rybu osolíme, opepříme a uvaříme v napařovacím hrnci.

2. Na 25 g másla osmažíme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme bobkový list svázaný s pórkem, tymiánem, řapíkem a petrželovou natí a očištěné slávky. Vaříme na prudkém ohni – asi 5 minut – pod poklicí, dokud se všechny slávky neotevřou. Pak je vybereme a masíčko vyloupeme. Vývar přecedíme a použijeme na přípravu omáčky.

3. Všechny ingredience dáme do misky a zahřejeme ve vodní lázni. Osolíme a opepříme. Prohřejeme, ale nevaříme.

4. Přelijeme rybí filet, ozdobíme ho slávkami a sekanou petrželovou natí a podáváme s pečivem (můžeme přidat restovanou zeleninu, chřest, fazolky apod.)

Více zajímavých informací a inspirativních receptů naleznete na www.bileplus.eu.

Ingredience

1 rybí filé (200 g) – treska obecná
sůl
pepř
Mušle:
8 mušlí slávky jedlé
25 g másla
1 šalotka
kousek pórku
snítka tymiánu
1 bobkový list
kousek řapíku
petrželovou nať
Omáčka:
1 lžíce husté zakysané smetany
2 lžíce šťávy ze slávek
šťávu z půlky citronu
1 žloutek
sůl
pepř