3. června 2016

Postup

1. Bulgur nasypeme do vroucí osolené vody, krátce povaříme, odstavíme a vmícháme lžíci olivového olej.

2. Cukety očistíme a opláchneme. Podélně je rozřízneme a vydlabeme dužinu. Pak je ogrilujeme na pánvi na straně řezu.

3. Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na zbylém oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, papriku, rajčata, česnek a cuketovou dužinu. Směs dochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou. Promícháme a krátce podusíme.

4. Do zeleninové směsi vmícháme vařený bulgur, vejce a nastrouhaný sýr. Cukety naplníme směsí a zapečeme asi 20 minut při 200 °C. Hotové cukety ozdobíme citronem a podáváme s jogurtovým dipem.

Ingredience

200 g bulguru
sůl
2 lžíce olivového oleje
4 menší cukety
1 cibule
1 mrkev
1 červená paprika
2 rajčata
2 stroužky česneku
mletý černý pepř
oregano
bazalka
1 vejce
100 g ovčího sýra
1 citron