4. června 2016

Postup

1. Maso vyndáme z chladničky a necháme odpočnout při pokojové teplotě. Pak maso osolíme, opepříme a potřeme olejem. Rozpálíme grilovací pánev s odnímatelnou rukojetí. Maso na ni položíme a opékáme ho z každé strany asi 2 minuty. 


2. Pak na pánev k opečenému masu přidáme omytá cherry rajčátka a nakrájenou cuketu. Pánev vložíme do trouby a odejmeme rukojeť. V troubě dopékáme při 180 °C asi 4 minuty (pokud chceme mít steak dobře propečený). 


3. Když je maso hotové, k pánvi znovu připevníme rukojeť a vyndáme ji z trouby. Maso přendáme na prkénko a necháme ještě 3-5 minut odpočinout, aby se vyrovnaly teploty a ze steaku nevytékala šťáva. Pak ho nakrájíme na silné plátky a podáváme s grilovanou zeleninou.

Ingredience

400 g hovězího vysokého roštěnce 

sůl 
a drcený barevný pepř 

2 lžíce oleje 

4 snítky tymiánu
1 malá cuketa

250 g cherry rajčátek