31. května 2014

Postup

1. Rybu očistíme a zbavíme ji kůže. Nakrájíme ji na kousky, potřeme olejem a podle chuti osolíme a opepříme. Papriku omyjeme, odstraníme semeník a nakrájíme na kostky. Omytou cuketu pokrájíme na kolečka.

2. Na kovové jehly nebo dřívka střídavě napichujeme kousky ryby a zeleniny. Připravené špízy opečeme v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran.

3. V horké vodní lázni vyšleháme žloutky s vývarem, vínem, citronovou šťávou, solí a pepřem do zhoustnutí. Nakonec do omáčky zašleháme přepuštěné máslo. Rybí špízy podáváme s holandskou omáčkou.

Ingredience

600 g halibuta
olivový olej na opečení + potření
sůl
mletý černý pepř
1 červená paprika
1 cuketa
Omáčka:
3 žloutky
50 ml zeleninového vývaru
50 ml bílého vína
šťáva z 1/2 citronu
sůl
mletý černý pepř
100 g přepuštěného másla