31. května 2014
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Filet rozkrájíme na čtyři porce. Vejce rozšleháme se lžící vody. Strouhanku smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, nasekanými bylinkami a pepřem.

2. Ryby postupně obalíme nejdříve ve vajíčku a poté ve strouhance. Postup můžeme ještě jednou zopakovat, aby byla krusta pevnější.

3. Obalené porce ryb přendáme na plech s pečicím papírem a zakápneme je olivovým olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 15 minut dozlatova. Ryby můžeme podávat s vařenými bramborami sypanými pažitkou.

Ingredience

800 g filetu z mořských ryb (např. z aljašské tresky)
1 vejce
strouhanka na obalení
nastrouhaná kůra z 1 citronu
hrst bylinek (šalvěj, oregano, máta, pažitka…)
čerstvě drcený pepř
olivový olej na zakápnutí