31. května 2014

Postup

1. Z ryb vyřízneme filety, zbavíme je kostí a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky. Cuketu a lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

2. V kastrolu nebo větší pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Vše zalijeme vínem a vývarem. Přidáme scezenou cizrnu, rajčata, rozmarýn otrhaný od stonků a bobkový list. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut.

3. Pak do hrnce vložíme nakrájené ryby, cuketu a lilek a společně vaříme ještě asi 7 minut. Rozdělíme do misek a podáváme s pečivem.

Ingredience

300 g tmavé tresky
300 g světlé tresky
1 cibuli
3 stroužky česneku
240 g cukety
220 g lilku
olivový olej
100 ml červeného vína
150 ml zeleninového vývaru
250 g sterilované cizrny
880 g loupaných sekaných rajčat v konzervě
4 snítky rozmarýnu
4 bobkové listy
sůl
mletý černý pepř
cukr podle chuti