31. května 2014

Postup

1. Zakysanou smetanu promícháme s mátou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Dip dáme do lednice vychladit. Bulgur zalijeme vroucím vývarem a necháme pod pokličkou asi 20 minut nabobtnat. Pak jej prokypříme vidličkou.

2. Ryby i rohlík nasekáme nahrubo a dáme do mísy. Přimícháme bílý jogurt, 1 vejce, prolisovaný česnek, petrželku a chilli papričku nasekanou nadrobno. Osolíme, opepříme, přisypeme strouhanku a propracujeme.

3. Z hmoty vytvarujeme malé placičky, obalíme je nejdříve v rozšlehaném vejci a pak v hladké mouce. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Pak je necháme okapat na papírovém ubrousku.

4. Z rajčat odstraníme středy, z papriky jádřinec a zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Do bulguru zlehka vmícháme rajčata, papriku a petrželku. Ochutíme solí a pepřem a zakapeme olivovým olejem. Rybí placičky podáváme s bulgurem a smetanovým dipem.

Ingredience

400 g různých ryb (losos, halibut apod.)
1 rohlík z předešlého dne
50 ml bílého jogurtu
2 vejce
2 stroužky česneku
3 lžíce nasekané petrželky
1 chilli papričku
sůl
mletý černý pepř
30 g strouhanky
hladkou mouku na obalení
olej na smažení
Na bulgur:
300 g bulguru
300 ml zeleninového vývaru
2 rajčata
1 červenou papriku
2 lžíce nasekané petrželky
2 lžíce olivového oleje
Na dip:
300 ml zakysané smetany
1 lžíci nasekané máty
2 stroužky česneku