Ingredience400 g různých ryb (losos, halibut apod.) |
1. Zakysanou smetanu promícháme s mátou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Dip dáme do lednice vychladit. Bulgur zalijeme vroucím vývarem a necháme pod pokličkou asi 20 minut nabobtnat. Pak jej prokypříme vidličkou.
2. Ryby i rohlík nasekáme nahrubo a dáme do mísy. Přimícháme bílý jogurt, 1 vejce, prolisovaný česnek, petrželku a chilli papričku nasekanou nadrobno. Osolíme, opepříme, přisypeme strouhanku a propracujeme.
3. Z hmoty vytvarujeme malé placičky, obalíme je nejdříve v rozšlehaném vejci a pak v hladké mouce. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Pak je necháme okapat na papírovém ubrousku.
4. Z rajčat odstraníme středy, z papriky jádřinec a zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Do bulguru zlehka vmícháme rajčata, papriku a petrželku. Ochutíme solí a pepřem a zakapeme olivovým olejem. Rybí placičky podáváme s bulgurem a smetanovým dipem.