30. května 2016

Postup

1. Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji. Přidáme nasekané cibulky, na nudličky nakrájené papričky a zázvor. Krátce orestujeme a zalijeme vodou (asi 3 lžíce) promíchanou se sójovou omáčkou. Vše krátce podusíme a odstavíme.

2. Na dresink smícháme ocet, cukr, sůl, pepř, olivový olej a 2 lžíce vody.

3. Listové saláty opláchneme, necháme okapat, podle potřeby natrháme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme překrájená rajčata a zalijeme dresinkem. Lehce promícháme.

4. Salát rozdělíme na talíře, poklademe plátky vepřové panenky a přelijeme směsí z pánve. Nakonec vše posypeme nasucho opraženými sezamovými semínky a natrhanými lístky koriandru.

Ingredience

600 g vepřové panenky
sůl
4 lžíce oleje
2 mladé cibulky
2 chilli papričky
asi 50 g zázvoru
3 lžíce sójové omáčky
směs listových salátů
100 g cherry rajčátek
1 lžíce sezamových semínek
několik snítek koriandru
Dresink:
2 lžíce vinného octa
1 lžička cukru
mletý černý pepř
2 lžíce olivového oleje