29. května 2016

Postup

1. Krevety, kalamáry a slávky očistíme. Kalamáry nakrájíme na menší kousky. Cibuli, mrkev a česnek oloupeme. Cibuli s česnek pokrájíme nadrobno, mrkev na kousky.

2. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme nadrobno. V pánvi na rozpáleném oleji nejdříve opečeme mořské plody. Pak přidáme pokrájenou zeleninu a restujeme ještě pár minut.

3. Nakonec přilijeme víno a vmícháme rajčata se šťávou. Dochutíme solí a pepřem a vaříme asi 10 minut. Před podáváním dozdobíme oreganem. Mořské ragú můžeme dochutit trochou citronové šťávy.

Ingredience

150 g krevet
200 g kalamár
300 g slávek
1 cibule
150 g mrkve
3 stroužky česneku
150 g řapíkatého celeru
rostlinný olej na opečení
100 ml bílého vína
400 g sterilovaných loupaných krájených rajčat
sůl
mletý černý pepř
čerstvé oregano na ozdobu