28. května 2016

Postup

1. Nejprve připravíme dipy. Na hořčičný smícháme hořčici, jogurt nebo zakysanou smetanu a ochutíme solí. Na pažitkový nasekáme pažitku najemno a vmícháme ji do tvarohu. Podle potřeby zředíme mlékem a dochutíme pepřem a solí.

2. Vařené brambory překrojíme na polovinu. Červenou papriku, cuketu a lilek nakrájíme na větší kousky. Některé kousky cukety, lilku a brambor zabalíme do slaniny.

3. Připravenou zeleninu napichujeme střídavě na špejle nebo špízy. Pekáček vyložíme pečicím papírem a položíme na něj špízky.

4. Přelijeme je olivovým olejem, poklademe tymiánem a posypeme kminem, solí a pepřem. Špízky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C 15-20 minut. Podáváme je s hořčičným a pažitkovým dipem.

Ingredience

300 g malých uvařených brambor
1 červená paprika
1 malá cuketa
1 malý lilek
100 g anglické slaniny
80 ml olivového oleje
snítka čerstvého tymiánu
kmín
mletý černý pepř
sůl
Hořčičný dip:
2 lžíce dijonské hořčice
100 g zakysané smetany nebo bílého jogurtu
Pažitkový dip:
1 svazek pažitky
200 g tvarohu
3 lžíce mléka
špetka bílého pepře