Ingredience300 g malých uvařených brambor |
1. Nejprve připravíme dipy. Na hořčičný smícháme hořčici, jogurt nebo zakysanou smetanu a ochutíme solí. Na pažitkový nasekáme pažitku najemno a vmícháme ji do tvarohu. Podle potřeby zředíme mlékem a dochutíme pepřem a solí.
2. Vařené brambory překrojíme na polovinu. Červenou papriku, cuketu a lilek nakrájíme na větší kousky. Některé kousky cukety, lilku a brambor zabalíme do slaniny.
3. Připravenou zeleninu napichujeme střídavě na špejle nebo špízy. Pekáček vyložíme pečicím papírem a položíme na něj špízky.
4. Přelijeme je olivovým olejem, poklademe tymiánem a posypeme kminem, solí a pepřem. Špízky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C 15-20 minut. Podáváme je s hořčičným a pažitkovým dipem.