26. května 2014

Postup

1. V míse smícháme vychlazené maso s vejcem a solí. Přidáme nakrájené olivy, nakrájená sušená rajčata, nasekanou bazalku a pažitku pažitku a opepříme. Vše dobře promícháme.

2. Mozzarellu nakrájíme na 12 dílků. Z mleté směsi vytvoříme placičky a mozzarellu do nich zabalíme. Rukama namočenýma ve vodě vytvarujeme kuličky.

3. V hluboké pánvi rozpálíme olej a kuličky zprudka ze všech stran opečeme. Pak je přendáme je do pekáčku, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme ještě asi 20 minut. Podáváme s bramborovo mrkvovou kaší.

Ingredience

500 g mletého hovězího masa
1 vejce
sůl
50 g zelených oliv
4 sušená rajčata
2 větvičky bazalky
3 lžíce nasekané pažitky
mletý černý pepř
1 mozzarella (125 g)
olej