26. května 2014

Postup

1. Mleté maso dáme do mísy. Uvařené brambory nastrouháme. Cibuli nasekáme najemno a osmahneme na lžíci másla. Vše přidáme k masu společně s vejcem, smetanou a nadrobno nakrájenou jarní cibulkou. Dochutíme solí a pepřem a dobře promícháme.

2. Z masové směsi tvarujeme mokrýma rukama kuličky. V pánvi rozehřejeme máslo a kuličky opečeme ze všech stran dozlatova. Vyjmeme je, výpek zaprášíme hladkou moukou a osmahneme.

3. Za stálého míchání zalijeme vývarem, přivedeme k varu a prováříme asi 15 minut. Nakonec přilijeme smetanu a dochutíme solí a pepřem. Kuličky v omáčce už jen prohřejeme a podáváme s bramborovou kaší.

Ingredience

500 g mletého masa (hovězí+vepřové)
2 vařené brambory
1 cibule
100 g másla
1 vejce
200 ml smetany
2 jarní cibulky
sůl
mletý bílý pepř
3 lžíce hladké mouky
400 ml drůbežího vývaru
200 ml zakysané smetany