22. května 2016

Postup

1. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso a opečeme ho. Vmícháme do něj protlak a také ho krátce osmahneme.

2. Papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Spolu s propláchnutými fazolkami ji přidáme do pánve.

3. Směs osolíme, podlijeme vodou, přiklopíme a podusíme doměkka. Pak do ní vmícháme cizrnu a prohřejeme ji. Nakonec pokrm dochutíme pepřem, kmínem a prolisovaným česnekem. Ozdobíme pažitkou a podáváme s pšeničnými tortillami.

Ingredience

1 cibule
2 lžíce oleje
500 g mletého vepřového masa
2 lžíce rajského protlaku
1 velká červená paprika
150 g mražených fazolových lusků
sůl
500 g sterilované cizrny
mletý černý pepř
špetka římského kmínu
1 stroužek česneku
pažitka na ozdobu