21. května 2016

Postup

1. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a na sucho ji orestujeme v pánvi. Po 3 minutách přisypeme cibuli a česnek, opečeme je a přilijeme smetanu. Sundáme z ohně a ochutíme solí i pepřem.

2. Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle a smícháme se žloutky, osolíme a opepříme. Těstoviny přihodíme do pánve ke slaninovému základu a společně prohřejeme.. Přilijeme žloutky s parmazánem, sundáme u ohně a řádně promícháme. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.

Ingredience

1 cibuli
3 stroužky česneku
500 g anglické slaniny
100 ml 12% smetany na vaření
400 g čerstvých špaget
120 g parmezánu
8 žloutků
sůl a mletý černý pepř
6 snítek hladkolisté petrželky