20. května 2016

Postup

1. Nudle vložíme do varné mísy a zalijeme je vroucí vodou. Počkáme asi 4 minuty, aby nabyly na objemu a změkly. Propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2. Kuřecí prsa osolíme z obou stran a opečeme je zprudka v pánvi na oleji dozlatova. Po opečení vložíme do vyhřáté trouby a dopékáme při 190 °C asi 15 minut.

3. Papriku nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli na měsíčky a mátu nahrubo. Okurku rozpůlíme, zbavíme jadérek a nasekáme na plátky. Sojovou omáčku nalijeme do malé misky s cukrem, solí, šťávou z citronu a vše důkladně smícháme.

4. Připravenou zeleninu s nudlemi vložíme do mísy a promícháme se zálivkou. Hotová kuřecí prsa nakrájíme na plátky a naaranžujeme na salát. Posypeme sezamovým semínkem a podáváme.

Ingredience

300 g tenkých rýžových nudlí
olej
1 okurku
400 g kuřecích prsou s kůží
sůl
1 červenou cibuli
8 snítek máty
1 červenou papriku
2 lžičky sezamového semínka
Na zálivku:
6 lžic sójové omáčky
šťávu z 1 citronu
3 lžíce cukru