18. května 2014

Postup

1. Listy hlávkového salátu a rukoly opláchneme a vytřepeme z nich vodu. Dle potřeby je natrháme na menší kousky a vložíme je do mísy.

2. Hrušky omyjeme, osušíme, zbavíme jádřince a podélně nakrájíme na plátky. Ořechy na pánvi nasucho opražíme.

3. V mističce rozmícháme med s olejem a citronovou šťávou. Dresink dochutíme solí a pepřem. Zalijeme jím listy salátů a promícháme je. Přidáme hrušky a ořechy.

4. Salát rozdělíme na talíře. Každou porci doplníme sýrem a posypeme čerstvými malinami.

Ingredience

1 hlávku salátu lollo biondo
100 g rukoly
2 hrušky
100 g vlašských ořechů
1 lžíci medu
asi 4 lžíce olivového oleje
šťávu z 1 citronu
sůl a mletý černý pepř
4 kousky kozího sýra s bílou plísní na povrchu (á 50 g)
100 g čerstvých malin