18. května 2014

Postup

1. Lilek a cukety očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, která můžeme ještě přepůlit. Papriku podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a opláchneme. Rajčata omyjeme a osušíme. Z tymiánu otrháme lístečky.

2. Zeleninu pokapeme 2 lžícemi olivového oleje a posypeme polovinou tymiánu. Plátky cuket a lilku i rozkrojenou papriku rozložíme na gril (nebo grilovací pánev) a opečeme je z obou stran. Celá rajčátka grilujeme tak dlouho, až jejich slupka začne praskat. Rajčata a papriky pokrájíme.

3. Grilovanou zeleninu dáme do mísy a opatrně promícháme. Panenský olivový olej vyšleháme s octem a zeleninu touto zálivkou přelijeme. Posypeme zbylým tymiánem, osolíme a opepříme.

Ingredience

1 menší lilek
2 střední cukety
1 žlutá paprika
8 malých soudkových rajčat
1 svazeček tymiánu
2 lžíce olivového oleje
6 lžic extra panenského olivového oleje
2 lžíce vinného octa
mořská sůl
čerstvě nadrcený pepř