18. května 2014

Postup

1. Fazolové lusky očistíme a krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme je, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.

2. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné měsíčky. Fazole vyklopíme do sítka a necháme okapat. Rajčátka očistíme a rozkrojíme. Polníček opláchneme a vytřepeme z něj vodu.

3. Fazolky, cibuli, fazole, rajčátka a polníček vložíme do mísy a zlehka promícháme. Salát rozdělíme na talíře a doplníme kousky okapaného tuňáka.

4. Horčici v mističce rozmícháme s medem, olivovým olejem a sezamem. Dresink dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Porce salátu jím zakapeme.

Ingredience

200 g fazolových lusků
sůl
1 červenou cibuli
1 plechovku bílých fazolí ve slaném nálevu
1 plechovku červených fazolí ve slaném nálevu
250 g cherry rajčátek
4 hrsti polníčku
2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (á 180 g)
1 lžíci plnotučné hořčice
1-2 lžičky medu
asi 3 lžíce olivového oleje
několik kapek citronové šťávy
mletý černý pepř
1 lžičku sezamu