18. května 2014
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Řapíky rebarbory omyjeme a nakrájíme na plátky. Pokud je rebarbora starší, je dobré ji před nakrájením oloupat. V pánvi rozehřejeme olej a plátky rebarbory zprudka opečeme, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Pánev odstavíme a rebarboru necháme zchladnout.

2. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Římský salát, rukolu a polníček omyjeme a necháme okapat nebo odstředíme. Saláty promícháme s ředkvičkami.

3. K zelenině opatrně přimícháme rebarboru. Salát rozdělíme na talíře a podáváme se zakysanou smetanou ochucenou solí a pepřem.

Ingredience

2 až 3 stonky rebarbory
1 lžíci olivového oleje
1 lžíci třtinového cukru
1 svazek ředkviček
1 římský salát
50 g rukoly
50 g polníčku
250 ml zakysané smetany
sůl
mletý černý pepř