18. května 2014

Postup

1. Červenou i bílou čekanku rozebereme na jednotlivé listy, opereme ve studené vodě a necháme okapat. Pak velké listy natrháme na menší kousky a dáme do mísy.

2. Kešu ořechy nasucho opražíme a necháme vychladnout. Rajčátka rozpůlíme, salátovou okurku nakrájíme na tenká kolečka a přidáme k čekance. Nakonec přisypeme olivy a opražené kešu a ozdobíme bylinkami.

3. V jiné misce připravíme zálivku. Olej smícháme s limetkovou šťávou, cukrem a nasekanými bylinkami a podle chuti osolíme. Přelijeme jím připravený salát a ihned podáváme.

Ingredience

1 červená čekanka
1 bílá čekanka
1 hrst kešu ořechů
300 g malých rajčátek
1 malá salátová okurka
100 g černých oliv
bylinky (šťovík, petrželka)
Zálivka:
2 lžíce olivového oleje
2-3 lžíce limetkové šťávy
1 lžička cukru
špetka drceného červeného pepře
špetka soli
1 lžička nasekaných bylinek (petrželka, pažitka )