18. května 2014

Postup

1. Med smícháme s olejem, balsamikovým octem a hořčicí, zálivku dle chuti osolíme a opepříme.

2. Listové saláty omyjeme, poklepáním osušíme, natrháme je do mísy a zalijeme polovinou zálivky, opatrně promícháme.

3. Sezamová semínka na suché pánvi dozlatova opražíme. Okurku omyjeme, podélně ji rozpůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Mango z obou částí ořízneme, odkrojíme slupku, nakrájíme dužinu na proužky a přidáme je k listovému salátu.

4. Na talíře rozdělíme listový salát z mísy s okurkou a mangem. Uzeného lososa nakrájíme na kousky a přidáme k salátu, přelijeme vše zbytkem zálivky, posypeme sezamovým semínkem a podáváme s opečenými toasty.

Ingredience

2 lžíce medu
1 lžíci olivového oleje
1 lžíci balsamikového octa
2 lžíce dijonské hořčice
sůl
drcený černý pepř
směs listových salátů (dubový, rukola, polníček)
1 lžíci sezamových semínek
1 salátovou okurku
1 zralé mango
200 g uzeného lososa
toasty k podávání