16. května 2016

Postup

1. Prsíčka opláchneme, osušíme, osolíme, obalíme v drceném pepři a necháme odležet. Mezitím důkladně propláchneme špenát, necháme ho okapat a pak nakrájíme na nudličky.

2. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme najemno. V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme česnek, promícháme a odstavíme.

3. Kuřecí prsíčka opečeme z obou stran na oleji. Přendáme je do pekáčku, poklademe plátky másla a dáme do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme asi 15 minut. Po upečení je přendáme na mísu a necháme na teplém místě 10 minut dojít.

4. Mezitím přidáme do výpeku v pánvi šťávu z pekáčku, přilijeme vývar, promícháme a zvolna provaříme. Nakonec přidáme protlak a ještě krátce povaříme.

5. Pánev s cibulí znovu nahřejeme, přidáme špenát, osolíme a opepříme. Když špenát zavadne rozdělíme ho na talíře, přidáme rozkrojená prsíčka a podlijeme je šťávou. Vhodnou přílohou jsou brambory.

Ingredience

800 g kuřecích prsíček (4 kousky)
sůl
2 lžíce drceného celého pepře
500 g listového špenátu
1 menší cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce oleje
30 g másla
300 ml vývaru
1 lžička protlaku