11. května 2016

Postup

1. Chřest oloupeme a odkrojíme tuhé konce. Vložíme ho do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Pak ho zprudka ochladíme ve studené vodě a necháme okapat.

2. Hlávkový salát a rukolu propláchneme studenou vodou a natrháme na kousky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Sterilovanou řepu a mozzarelu zbavíme nálevu a nakrájíme na menší kousky. Vařený chřest podélně překrojíme. Jeden pomeranč dobře oloupeme a vykrájíme z něj filátka. Vše dáme do mísy a opatrně promícháme.

3. Z druhého pomeranče vymačkáme šťávu a dobře ji promícháme s olivovým olejem, trochou vody a cukrem. Dochutíme solí a pepřem.

4. Připravenou zeleninu a mozzarelu rozdělíme do misek, posypeme nasekanými oříšky a přelijeme dresinkem. Podáváme s čerstvým pečivem.

Ingredience

300 g chřestu
1 hlávkový salát
100 g rukoly
1 červená cibule
75 g mozzarely
75 g sterilované červené řepy
2 pomeranče
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce hnědého cukru
sůl a mletý bílý prpř
2 lžíce vlašských ořechů