10. května 2013

Postup

1. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky a česnek na plátky. Chilli papričku očistíme a pokrájíme nadrobno.

2. V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nejdříve cibuli. Po chvíli přidáme česnek, chilli, fazole, kukuřici a bobkové listy a promícháme.

3. Fazolovou směs dochutíme solí a pepřem a vaříme asi 10 minut. Před koncem vaření vmícháme rajský protlak. Nakonec mexické fazole posypeme lístky koriandru a podáváme např. s tortillami.

Ingredience

1 cibule
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
2 lžíce olivového oleje
800 g sterilovaných červených fazolí
100 g sterilované kukuřice
3 bobkové listy
sůl a mletý černý pepř
80 g rajského protlaku
čerstvé lístky koriandru