10. května 2013

Postup

1. Hnědou čočku propláchneme studenou vodou, nasypeme do hrnce a zvolna vaříme do poloměkka. Přidáme červenou čočku a společně dovaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat.

2. Čočku zakapeme olivovým olejem a ochutíme octem, hořčicí, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Zlehka promícháme.

3. Kuřecí prsa očistíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka po obou stranách opečeme. Pak ho vložíme do rozehřáté trouby a při 190 °C dopékáme asi 8 minut.

4. Červenou cibuli i jarní cibulku očistíme a nakrájíme najemno. Upečená prsa vyndáme a nakrájíme na kousky. Červenou řepu a rajčátka překrájíme. Vše přidáme k čočce, zlehka promícháme a dozdobíme rukolou.

Ingredience

150 g hnědé čočky
150 g červené čočky
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
1 lžíce hořčice
sůl a mletý černý pepř
1 lžíce nasekané petrželky
400 g kuřecích prsou
olej
1 červená cibule
1 jarní cibule
150 g sterilované červené řepy
150 g malých rajčátek
100 g rukoly