10. května 2013

Postup

1. Hrách zalijeme studenou vodou a přes noc necháme nabobotnat. Pak ho scedíme, zalijeme čerstvou vodou tak, aby hladina sahala asi 1 cm něj, a zvolna necháme vařit. Dle potřeby přiléváme tekutinu.

2. Mrkev s celerem očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Když je hrách měkký, osolíme ho. Přidáme k němu zeleninu a také povaříme.

3. Cibuli s česnekem oloupeme, pokrájíme nadrobno a orestujeme na oleji v pánvi. Přidáme na kousky pokrájené tofu a také ho osmahneme.

4. Směs z pánve vmícháme do polévky. Polévku dle potřeby rozředíme a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Už jen krátce ji povaříme a odstavíme ji.

Ingredience

250 g žlutého hrachu
150 g kořenové zeleniny (mrkev+celer)
sůl
1 cibuli
2 stroužky česneku
2-3 lžíce oleje
160 g uzeného tofu
mletý černý pepř
dle chuti sušená majoránka