Ingredience150 g mrkve |
1. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a mrkev na něm společně s cibulí s česnekem restujeme asi 10 minut.
2. Cizrnu scedíme a polovinu rozmixujeme dohladka. Sýr nakrájíme na kostičky. V míse promícháme rozmixovanou i celou cizrnu, mrkev, cibuli a česnek a sýr. Přidáme vejce, sůl a pepř a znovu promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
3. Z hmoty vytvarujeme karbanátky, které opečeme z obou stran v pánvi na zbylém oleji. Jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou chilli papričkou, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Cizrnové karbanátky podáváme s dresinkem.