10. května 2013

Postup

1. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a mrkev na něm společně s cibulí s česnekem restujeme asi 10 minut.

2. Cizrnu scedíme a polovinu rozmixujeme dohladka. Sýr nakrájíme na kostičky. V míse promícháme rozmixovanou i celou cizrnu, mrkev, cibuli a česnek a sýr. Přidáme vejce, sůl a pepř a znovu promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.

3. Z hmoty vytvarujeme karbanátky, které opečeme z obou stran v pánvi na zbylém oleji. Jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou chilli papričkou, nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Cizrnové karbanátky podáváme s dresinkem.

Ingredience

150 g mrkve
1 velká cibule
3 stroužky česneku
6 lžic rostlinného oleje
600 g sterilované cizrny
90 g sýru feta
1 vejce
sůl a mletý černý pepř
strouhanka na zahuštění
Dresink:
250 ml bílého jogurtu
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
snítky petrželky
sůl a mletý černý pepř