10. května 2014

Postup

1. Odkrojíme zelenou část pórků. Pak pórky podélně nařízneme a pečlivě je propláchneme. Nakrájíme je na slabé nudličky.

2. V pánvi zahřejeme olej s máslem a vsypeme nakrájený pórek s tymiánem. Osolíme, opepříme a na mírném ohni dusíme 5 minut. Pórek smícháme se zakysanou smetanou a sladkou smetanou a přendáme do zapékací formy.

3. Toustový chleba rozdrobíme a smícháme s olejem, parmazánem a tymiánem. Směsí zasypeme pórek. Zakryjeme alobalem, vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 20 minut. Pak alobal odstraníme a pečeme dalších 10 minut, až povrch zezlátne.

Ingredience

2 velké pórky
1 lžíce olivového oleje
20 g másla
1 lžička lístků tymiánu
sůl a čerstvě drcený černý pepř
180 g zakysané smetany
100 ml 12% smetany
Na krustu:
toustový chleba nebo bílý chleba na čerstvou strouhanku
1 lžíce oleje
30 g strouhaného parmazánu
1 lžička lístků tymiánu