10. května 2014

Postup

1. Brambory dobře omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Scedíme je, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.

2. Lilek, cuketu a rajčata omyjeme, osušíme a pokrájíme na kolečka. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a lilek s cuketou restujeme asi 7 minut.

3. Poté přidáme do pánve brambory a zalijeme rozmíchanými vejci. Dochutíme solí a pepřem a pánev vložíme do vyhřáté trouby. Omeletu necháme zapéct při 200 °C asi 5 minut. Nakonec ji posypeme rozdrobeným sýrem. Hotovou řeckou omeletu můžeme podávat s pečivem a černými olivami.

Ingredience

3 brambory
100 g lilku
100 g cukety
2 rajčata
2 lžíce olivového oleje
2 vejce
sůl a drcený barevný pepř
60 g sýra feta