7. května 2016

Postup

1. Lilky očistíme a podélně nakrájíme asi na dvanáct tenkých plátků. Posypeme je solí a necháme 20 minut vypotit. Pak je osušíme papírovým ubrouskem.

2. V míse promícháme mleté maso se strouhankou, solí a pepřem. Z hmoty vytvarujeme dvanáct válečků, které zabalíme nejdříve do jednotlivých plátků lilku a poté do slaniny.

3. Na párátko napíchneme olivu a poté i rolku. Postup zopakujeme, dokud nepřipravíme všechny závitky. Vložíme je do olejem vymazaného pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.

4. Očištěnou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme v pánvi na oleji. Přidáme rajčata, chilli papričku pokrájenou najemno a cukr. Zalijeme 300 ml vody a společně vaříme asi 10 minut. Pak omáčku přilijeme do pekáčku k rolkám a dopékáme v troubě při 160 °C ještě 20 minut. Nakonec posypeme bazalkou.

Ingredience

2 menší lilky
sůl
600 g mletého masa (hovězí a vepřové)
2 lžíce strouhanky
mletý černý pepř
12 plátků slaniny
12 černých oliv
rostlinný olej na vymazání
Omáčka:
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
400 g loupaných krájených rajčat z konzervy
1 chilli paprička
1 lžíce krupicového cukru
lístky čerstvé bazalky