5. května 2012

Postup

1. Lilek opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Potřeme je lehce olejem a z obou stran ogrilujeme.

2. Zbylý olej rozmixujeme s polovinou lístků bazalky, přelijeme do misky, přimícháme ocet a lehce osolíme.

3. Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Na talíře nalijeme po lžíci dresinku, přidáme plátky lilku, na ně dáme pokrájenou mozzarellu a plátky rajčat. Zakončíme grilovaným lilkem a pokrájenými lístky bazalky. Podle chuti přisolíme a ochutíme čerstvě mletým pepřem.

Ingredience

1 lilek
80 ml extra virgin olivového oleje
4 větvičky bazalky
2 lžíce bílého octa balsamico
sůl
2 vyzrálá rajčata
2 mozzarelly (po 125 g)
čerstvě mletý pepř