5. května 2012

Postup

1. Žampiony očistíme a nasekáme najemno. Brambory oloupeme, nastrouháme do mísy a slijeme přebytečnou vodu. Přidáme nastrouhaný nebo utřený česnek, přilijeme mléko, přidáme vejce, žampiony, kmín, majoránku. Zahustíme moukou, ochutíme pepřem, solí a vše důkladně promícháme.

2. Hermelín vodorovně rozkrojíme a pak ještě každý kousek překrojíme na polovinu.

3. Na pánvi rozpálíme olej a lžící naneseme trochu bramborového těsta. Vytvarujeme z něj placičku a do jejího středu dáme kousek hermelínu. Přikryjeme ho druhou částí bramborového těsta. Těsto po stranách přitiskneme lžící, aby hermelín nevytekl.

4. Bramboráčky obrátíme a opečeme i po druhé straně. Pokládáme je na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme se zeleninovým salátem.

Ingredience

80 g žampionů
4 větší brambory
2 stroužky česneku
100 ml mléka
2 vejce
kmínu
1 lžička majoránky
150-200 g hladké mouky
sůl a mletý černý pepř
2 hermelíny
olej na smažení