Ingredience300 g 30% eidamu |
1. Sýr vložíme do mikroténového sáčku a na 30 minut ponoříme do horké vody. Zakryjeme poklicí a udržujeme v teple.
2. Mezitím uvaříme vejce, oloupeme ho a nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
3. Změklé máslo důkladně promícháme s tavenými sýry. Přidáme vejce, papriku, česnek, hrášek a ochutíme solí a pepřem.
4. Sýr vyjmeme z vodní lázně a rychle rozválíme na tenký plát. Poklademe ho polovinou šunky a potřeme částí sýrové náplně. Na ni položíme zbylé plátky šunky a potřeme zbytkem náplně.
5. Plát opatrně stočíme do rolády a zabalíme do alobalu. Necháme v chladničce asi 2 hodiny ztuhnout. Pak roládu vybalíme a nakrájíme na plátky.