5. května 2012

Postup

1. Sýr vložíme do mikroténového sáčku a na 30 minut ponoříme do horké vody. Zakryjeme poklicí a udržujeme v teple.

2. Mezitím uvaříme vejce, oloupeme ho a nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.

3. Změklé máslo důkladně promícháme s tavenými sýry. Přidáme vejce, papriku, česnek, hrášek a ochutíme solí a pepřem.

4. Sýr vyjmeme z vodní lázně a rychle rozválíme na tenký plát. Poklademe ho polovinou šunky a potřeme částí sýrové náplně. Na ni položíme zbylé plátky šunky a potřeme zbytkem náplně.

5. Plát opatrně stočíme do rolády a zabalíme do alobalu. Necháme v chladničce asi 2 hodiny ztuhnout. Pak roládu vybalíme a nakrájíme na plátky.

Ingredience

300 g 30% eidamu
1 vejce
1 menší červená paprika
2 stroužky česneku
200 g másla
2 tavené sýry smetanové
1 tavený sýr se šunkou
2 lžíce mraženého hrášku
sůl a mletý bílý pepř
250 g plátků šunky