5. května 2012

Postup

1. Připravíme si 4 čtverce alobalu, potřeme je olejem a na každý položíme jeden sýr.

2. Stroužky česneku oloupeme a utřeme. Česnek dáme do misky a smícháme ho se zbylým olejem, ochutíme pepřem, chilli a provensálskými bylinkami. Touto směsí potřeme povrch sýrů a zabalíme je do alobalu.

3. Zabalené sýry dáme na střední rošt trouby vyhřáté na 180 °C a zapékáme 15 minut. Mezitím si připravíme salát.

4. Rajčata a papriky zbavené semínek omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme, oboje nakrájíme na tenké plátky. V pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm všechnu připravenou zeleninu. Salát rozdělíme do misek, osolíme a opepříme. Podáváme k sýru, který ozdobíme brusinkovou zavařeninou.

Ingredience

2 lžíce řepkového oleje
4 hermelíny nebo jiné kulaté sýry s bílou plísní (po 120 g)
2 stroužky česneku
1 lžička hrubě mletého pepře
1/4 lžičky chilli
1 lžička provensálských bylinek
brusinková zavařenina na ozdobení
Na salát:
4 rajčata
2 papriky
1 malá červená cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
sůl a mletý černý pepř