5. května 2012

Postup

1. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželku omyjeme a nasekáme najemno. Sýry rozložíme na alobal. Poklademe je plátky česneku, zakápneme olejem, posypeme petrželkou, osolíme a opepříme.

2. Camemberty zabalíme do alobalu a přendáme je na plech. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.

3. Do kastrůlku nalijeme víno. Přidáme cukr s octem a svaříme na polovinu. Pak vmícháme očištěné kuličky rybízu, skořici a čili a vaříme 15 minut. Sýry vyndáme z alobalu, rozdělíme na talíře a podáváme s rybízovou omáčkou.

Ingredience

4 stroužky česneku
hrst hladkolisté petrželky
2 lžíce olivového oleje
sůl a mletý černý pepř
4 camemberty (po 120 g)
Rybízový přeliv:
200 ml červeného vína
5 lžiček třtinového cukru
3 lžíce octa balsamico
300 g rybízu
1 lžička skořice
špetka čili koření