3. května 2016

Postup

1. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, pak je ihned zchladíme ve studené vodě a oloupeme. Nakrájíme je na čtvrtky a odstraníme semínka.

2. Česnek a šalotku oloupeme, nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na olivovém oleji. Přidáme rajčata, osolíme a opepříme a krátce orestujeme.

3. Pak přilijeme rajčatový džus a protlak a vaříme asi 10 minut. Nakonec ochutíme vinným octem, přendáme do mixéru a dobře rozmixujeme. Necháme v chladničce asi 2 hodiny dobře vychladit.

4. Pečivo okrájíme, nakrájíme na malé kostičky a opečeme je na oleji dozlatova. Smoothie ozdobíme řeřichou a podáváme s krutonky.

Ingredience

750 g malých rajčátek
2 stroužky česneku
1 šalotka
olivový olej
sůl a mletý černý pepř
150 ml rajčatového džusu
1 lžička rajčatového protlaku
1 lžíce vinného octa
1 houska nebo rohlík
řeřicha na ozdobení