2. května 2014

Postup

1. Kuřecí stehna opláchneme a rozdělíme na horní a dolní část. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do poloměkka. Pak je vyjmeme a necháme vychladnout. Vývar si ponecháme.

2. Koriandr, kurkumu, římský kmín, utřený česnek a lžíci arašídového oleje smícháme v misce. Směsí potřeme kousky předvařeného masa a necháme je v chladu odležet asi 1 hodinu.

3. Na pánvi rozehřejeme zbylý arašídový olej a přidáme najemno nasekaný zázvor s cibulkami. Směs orestujeme a odstavíme.

4. Kousky kuřecích stehen opečeme na oleji ze všech stran dozlatova. Podlijeme je trochou vývaru a dodusíme je doměkka. Před koncem přidáme orestovaný zázvor s cibulkami. Hotová kuřata podáváme s rýží.

Ingredience

4 kuřecí stehna
sůl
2 lžičky mletého koriandru
2 lžičky mleté kurkumy
2 lžičky římského kmínu
2 stroužky česneku
3 lžíce arašídového oleje
30 g zázvoru
1 svazek jarní cibulky
4 lžíce oleje