2. května 2014
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Kuřecí stehna částečně vykostíme tak, že ponecháme dolní kost. Osolíme je a opepříme.

2. Špenát očistíme a opláchneme. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, zpěníme na rozehřátém oleji a přidáme špenát. Vše krátce orestujeme. přimícháme nasekané pistácie a na drobné kostičky nakrájenou papriku.

3. Toustový chléb nakrájíme na kostičky, polijeme smetanou a přidáme rozmíchané vejce. Dobře promícháme a smícháme s připraveným špenátem.

4. Vykostěné kuřecí stehno naplníme špenátovou nádivkou a vložíme do pekáče. Přidáme máslo, lehce pokapeme citronovou šťávou a posypeme nastrouhanou citronovou kůrou. Posypeme tymiánem, podlijeme vínem a osolíme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C doměkka. Podáváme s rýží.

Ingredience

4 kuřecí stehna
sůl a mletý černý pepř
200 g špenátu
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce pistácií
1 malá červená paprika
4 plátky toustového chleba
100 ml smetany
1 vejce
100 g másla
1 bio citron
tymián
100 ml bílého vína