2. května 2014

Postup

1. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a osolíme. V tlakovém hrnci rozpálíme olej, kuřecí stehna na něm opečeme dozlatova a vyjmeme.

2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a osmažíme ji ve výpeku. Vmícháme rajský protlak, zalijeme vývarem a vínem. Ochutíme muškátovým oříškem, přidáme hřebíčky a bobkový list. Osolíme a opepříme.

3. Do připraveného základu vrátíme kuřecí stehna. Žampiony očistíme a přepůlíme, rajčátka omyjeme, olivy necháme okapat a vše přidáme do hrnce.

4. Hrnec uzavřeme víkem a uzamkneme, regulátor tlaku nastavíme na stupeň 2 a přivedeme k varu. Když začne unikat pára, zmírníme teplotu a dusíme 16-18 minut. Pak opatrně odpustíme páru a hrnec otevřeme. Kuřecí stehna podáváme s těstovinami a polníčkem.

Ingredience

4 kuřecí stehna
sůl
5 lžic oleje
1 cibule
1 lžíce rajčatového protlaku
300 ml drůbežího vývaru
200 ml bílého vína
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
2 hřebíčky
1 bobkový list
mletý černý pepř
250 g žampionů
250 g cherry rajčátek
100 g černých oliv
lístky polníčku na ozdobení