Ingredience8 horních kuřecích stehen s kůží |
1. V míse smícháme anýz, skořici, na nudličky nakrájený zázvor, podrcené stroužky česneku, pomerančovou šťávu, sójovou a ústřičnou omáčku a pepř.
2. Kuřecí stehna na každém kusu vždy několikrát prořízneme až na kost. Vložíme je do připravené směsi, promícháme a necháme 10 minut marinovat.
3. Mezitím oškrábeme a na větší kusy nakrájíme mrkev a petržel. Smícháme s medem a rozložíme na plech. Pomeranč nakrájíme na kolečka a naskládáme je k zelenině na plech. Na zeleninu a pomeranče rozložíme marinovaná kuřecí stehna kůží dolu.
4. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 20 minut. Pak stehna otočíme kůží nahoru a pečeme dalších 20 minut. Chilli papričku nakrájíme na kolečka a nasypeme na upečená stehna. Ozdobíme bylinkami a servírujeme.