2. května 2014

Postup

1. V míse smícháme anýz, skořici, na nudličky nakrájený zázvor, podrcené stroužky česneku, pomerančovou šťávu, sójovou a ústřičnou omáčku a pepř.

2. Kuřecí stehna na každém kusu vždy několikrát prořízneme až na kost. Vložíme je do připravené směsi, promícháme a necháme 10 minut marinovat.

3. Mezitím oškrábeme a na větší kusy nakrájíme mrkev a petržel. Smícháme s medem a rozložíme na plech. Pomeranč nakrájíme na kolečka a naskládáme je k zelenině na plech. Na zeleninu a pomeranče rozložíme marinovaná kuřecí stehna kůží dolu.

4. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 20 minut. Pak stehna otočíme kůží nahoru a pečeme dalších 20 minut. Chilli papričku nakrájíme na kolečka a nasypeme na upečená stehna. Ozdobíme bylinkami a servírujeme.

Ingredience

8 horních kuřecích stehen s kůží
3 hvězdičky anýzu
2 kousky celé skořice
kus zázvoru (asi 40 g)
4 stroužky česneku
50 ml pomerančové šťávy
50 ml sladké sójové omáčky
50 ml ústřičné omáčky
1/4 lžičky drceného černého pepře
4 mrkve
4 kořenové petržele
2 lžíce medu
1 pomeranč
1 červená chilli paprička
bylinky na ozdobu