30. dubna 2016

Postup

1. Do špekáčků uděláme šikmé zářezy. Okurky, papriku a slaninu nakrájíme na tenké plátky a střídavě je zasuneme do zářezů.

2. Pekáček vymastíme olejem, přidáme nakrájenou cibuli a zbylou zeleninu, na ni položíme připravené špekáčky a posypeme je trochou pálivé papriky.

3. Špekáčky krátce zapečeme v troubě, pak je podlijeme pivem a rajským protlakem a osolíme. Vložíme je zpět do trouby a dusíme doměkka. Podáváme s černým chlebem.

Ingredience

400 g špekáčků nebo jemných buřtíků
3 sladkokyselé okurky
1 červená paprika
100 g anglické slaniny
2 lžíce oleje
1 cibule
špetka pálivé papriky
500 ml černého piva
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl