1. května 2016

Postup

1. Rybí filet opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Plech nebo pekáček vyložíme pečicím papírem a rybu na něj položíme. Přelijeme ji olivovým olejem a při 190 °C pečeme asi 10 minut.

2. Mezitím nakrájíme cibuli a papriku na nudličky, zázvor oloupeme a nastrouháme, chilli papričku nasekáme najemno, česnek nasekáme nadrobno a mangold nakrájíme na menší kousky.

3. Na pánvi si rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli, zázvor, papriku a chilli papričku. Pak přidáme česnek a mangold, promícháme a krátce podusíme.

4. Přidáme mletou papriku, kardamom, kurkumu a lehce zalijeme vývarem. Necháme povařit až se tekutina téměř vyvaří. Nakonec přidáme lístky čerstvého koriandru. Dochutíme solí a pepřem a podáváme společně s rybou.

Ingredience

600 g filetu bílé ryby
sůl
špetka drceného pepře
1 lžíce citronové šťávy
4 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 žlutá paprika
kousek zázvoru
1 chilli paprička
3 stroužky česneku
1 mini mangold (můžeme nahradit špenátem )
olej
½ lžičky mleté papriky
špetka mletého kardamomu
špetka kurkumy
200 ml zeleninového vývaru
čerstvý koriandru