Ingredience600 g filetu bílé ryby |
1. Rybí filet opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Plech nebo pekáček vyložíme pečicím papírem a rybu na něj položíme. Přelijeme ji olivovým olejem a při 190 °C pečeme asi 10 minut.
2. Mezitím nakrájíme cibuli a papriku na nudličky, zázvor oloupeme a nastrouháme, chilli papričku nasekáme najemno, česnek nasekáme nadrobno a mangold nakrájíme na menší kousky.
3. Na pánvi si rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli, zázvor, papriku a chilli papričku. Pak přidáme česnek a mangold, promícháme a krátce podusíme.
4. Přidáme mletou papriku, kardamom, kurkumu a lehce zalijeme vývarem. Necháme povařit až se tekutina téměř vyvaří. Nakonec přidáme lístky čerstvého koriandru. Dochutíme solí a pepřem a podáváme společně s rybou.