Ingredience300 g zeleného chřestu |
1. Chřest očistíme, zbavíme zdřevnatělých konců a nakrájíme na kousky. Povaříme je asi 5 minut ve 100 ml vývaru. Pak chřest slijeme (vývar uchováme) a necháme okapat.
2. Cherry rajčata omyjeme, rozpůlíme a opečeme v pánvi na lžíci oleje. Sušená rajčata nakrájíme na kousky. Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno a zpěníme ji ve velké pánvi na oleji. Pak přisypeme rýži a společně chvíli restujeme.
3. Rýži zalijeme vínem a vaříme na mírném plameni, dokud se tekutina nevsákne. Poté postupně doléváme vývar a vaříme, dokud není rýže měkká. Pak ji zjemníme máslem a smetanou. Přimícháme chřest a rajčata a ještě chvíli povaříme. Nakonec rizoto dochutíme solí, pepřem a posypeme parmazánem.