27. dubna 2013

Postup

1. Nejprve si připravíme zeleninu. Lilek nakrájíme na plátky, cukety podélně rozkrojíme. Papriky zbavíme semeníku a nakrájíme na kousky. Chřest oloupeme. Česnek rozebereme na jednotlivé stroužky, ale neloupeme je.

2. Na polovinu rozpáleného grilu položíme dva alobalové tácky a vložíme do nich kozí sýry. Přidáme stroužky neoloupaného česneku a vše jen lehce zakapeme olivovým olejem. Grilujeme asi 8-10 minut

3. Kousky paprik, chřest, kukuřičky, plátky lilku, cuketky a rajčátka promícháme s olivovým olejem a s čerstvým tymiánem. Zeleninu položíme přímo na gril a grilujeme také asi 10 minut. Ogrilovanou zeleninu podáváme s grilovaným kozím sýrem a doplníme česnekovým jogurtovým dipem s pažitkou.

Ingredience

1 menší lilek
200 g baby cuket
2 barevné papriky
300 g zeleného chřestu
1 palička česneku
400 g čerstvého kozího sýra
100 ml olivového oleje
200 g mladých kukuřiček
200 g cherry rajčátek
několik snítek tymiánu
sůl a čerstvě drcený černý pepř