Ingredience500 g zeleného chřestu |
1. Chřest očistíme, odkrojíme zdřevnatělé konce a oloupeme ho. Pak ho spaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat.
2. Filet z lososa očistíme, odřízneme kůži a maso nakrájíme na porce. Osolíme je, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme olej a porce lososa zprudka ze všech stran opečeme. Opečené maso vyndáme z pánve a necháme na teplém místě.
3. Ve výpeku rozpustíme dvě lžíce másla, přilijeme víno a zvolna svaříme na polovinu. Přidáme sýr, důkladně rozmícháme a zalijeme smetanou.
4. Nakonec do omáčky nastříháme řeřichu. Podle potřeby osolíme, dochutíme citronovou šťávou a najemno nastrouhanou kůrou. Na pánvi rozpustíme zbylé máslo a okapaný chřest krátce orestujeme. Osolíme ho, opepříme a podáváme s lososem a řeřichovou omáčkou.