26. dubna 2016

Postup

1. Mléko, vejce, mouku a sůl rozmícháme pomocí ponorného mixéru na hladké těsto. Necháme ho při pokojové teplotě asi 30 minut odpočinout a pak opět promícháme.

2. Tvaroh promícháme s ricottou, medem a najemno nasekanými lístky máty.

3. Broskve nakrájíme na malé kousky. Med zahřejeme na 60 °C a vložíme broskve. Nevaříme, necháme jen na teple louhovat.

4. Pánev lehce vytřeme olejem a postupně upečeme tenké palačinky. Potřeme je tvarohovou náplní, stočíme a můžeme překrojit. Rozdělíme je na talíře, doplníme broskvovou omáčkou a ozdobíme zakysanou smetanou.

Ingredience

Těsto:

500 ml mléka
2 vejce
200 g špaldové mouky
špetka soli
3 lžíce zakysané smetany
olej

Náplň:

250 g ricotty
250 měkkého tvarohu
4 lžíce medu
1 hrst mátových lístků

Omáčka:

6 broskví větších
6 lžic medu